joi, 15 ianuarie 2009

Eu sunt mic, Tu fa-ma mare

Copilul : "Cine l-a facut pe om?"

"Dumnezeu"

Copilul: "Dar pe Dumnezeu cine L-a facut?

Oare cine mai poate astazi sa filosofeze asa cum Blaga zicea ca asta inseamna- sa raspunzi cu mijloace supermature unor intrebari pe care si le pun copiii? Pesemne doar el, copilul, dar acela care are rabdarea de a lasa timpul sa-i raspunda, fara a uita intrebarile.

Reluand, pe Dumnezeu cine L-a facut?

"Omul."

6 comentarii:

  1. Dumnezeu s-ar intreba oare cine l-a facut? El este ocupat cu binele, deci nu filozofeaza... pentru asta a creat oamenii! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. George, bine ai venit. Ma bucur ca ai postat comentariul, asteptam mai multe reactii la acest post, dat fiind (con)textul destul de interpretabil.

    Prin aceasta postare am gandit ca noi oamenii, prin imperfectiunea noastra, Il construim mereu si mereu pe Dumnezeu. Ca prin greselile noastre de zi cu zi, tanjind dupa o schimbare, dupa evitarea acestor greseli, Il descoperim in inima noastra in mod extraordinar pe Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru primire... voi mai citi blogul tau si cand voi avea ceva de spus voi spune! :)

    Ce inseamna Dumnezeu in 2009? Ce a insemnat Dumnezeu in 1600 sau ce a insemnat in anul 38? Eu zic ca acelasi lucru, dar religia se modifica si ni-l arata altfel! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. love the topic!!! i've been saying this for years.. but no one would listen!

    RăspundețiȘtergere
  6. I'm glad you do, Royalastra. You're welcome here to talk about this and many others. Still, i hope we can communicate in Romanian:)

    RăspundețiȘtergere