miercuri, 4 martie 2009

Detaliu

Tot mai curios cum preocuparea centrala a unui ateu declarat pare a fi nimeni altul decat... Dumnezeu.

17 comentarii:

  1. sa fii ateu e una dar sa faci campanii impotriva lui Dumnezeu e cu totul altceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Loveste-l pe vrajmas cu numele lui Isus; nu exista o arma mai puternica pe pamant sau in ceruri"...

    RăspundețiȘtergere
  3. Raspunsul îl găseşti în Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, 3:16. Aşadar, iubit este TLP de Domnul Dumnezeu si toate câte le face, pentru că le face cu dăruire şi fără de odihnă, pe placul Lui sunt! Iar pe căldiceii ca voi, dintre care unii poarta fuste scurte, să se vadă picioarele, vara, sub pretextul că e cald, ii va vărsa din gura Lui, căci indiferenta şi compromisurile costa mântuirea iar lipsa pasiunii, in oricare din directii, duce direct către iad!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am cautat nici un raspuns, pentru ca el se afla in intrebare.

    Nu am pretins niciodata ca sunt altceva decat o muritoare supusa greselii, iar legatura cu fusta scurta este fortata si irelevanta.

    Ceea ce apreciez insa la "un caldicel" daca asa vrei sa spui, este ca nu se complace in greseli, le constientizeaza, se caieste si incearca sa se ridice. E important sa nu se spuna raului- bine, iar binelui- rau, de dragul consecventei.

    Iar daca Sfantul Ioan Teologul si cuvintele Lui au ecou pentru tine, mi se pare potrivit contextul sa amintesc urmatoarele:
    "„Orice duh care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos venit în trup, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, despre care aţi auzit că vine şi acum este chiar în lume”, în spirit (I Ioan, 4,3)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu apreciezi, dar Dumnezeu se pare că nu apreciază... căldiceii :)

    Pentru mine nu au ecou, pentru tine au :) Aşadar, ori devii o bună creştină, ori arzi, indiferent dacă TLP mărturiseşte sau nu pe Isus Hristos venit în trup sau halucinat de triburile evreieşti de acum 2000 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  6. chiar si cei care nu cred in Dumnezeu au sansa sa ajunga la El, atat timp cat fac fapte bune si le fac din suflet...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Fanaticul
    Ba chiar sunt mai placuti lui Dumnezeu acestia, asemeni fiului risipitor. Dar prin faptele acelea bune, trebuie sa dobandeasca si credinta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesant cum preocuparea principala a unui om straight e homosexualitatea, a unui crestin e satana, a unui creationist e evolutia, a unui pacifist e razboiul, a unui ecologist e poluarea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si ce sa zicem de preocuparea cu avortul a unei tipe care nici n-a fost avortata si nici n-a avut avort.

    Gandeste-te asa: religia e preocuparea mea cum boala e preocuparea medicului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga TLP, incep sa cred ca nu cunosti sensul cuvantului "ateu", altminteri nu ai mai fi facut conexiunile de mai sus. Ceea ce ai scris tu mai sus exprima un dezacord, o respingere clara a unor fapte,lucruri, din convingere sau prin natura profesiei.

    A fi preocupat de Dumnezeu, numindu-te ateu inseamna ca eu, persoana care nu cred in varcolaci, sa trimit sms-uri si e-mailuri sa anunt si sa conving lumea ca nu ar trebui nici ei sa creada.

    Boala este preocuparea medicului, dar daca nu intra si banii in ecuatie, il preocupa numai propria boala.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sau poate e vocatie :) De ce sa faci ceva numai pentru profit si nu si din pasiune? Cand boala este preocuparea medicului fara a obtine si satisfactii materiale... poate ca satisfactiile lui sunt mai mari sa poata oferi celor bolnavi... vindecarea. Fara sa astepte plata. Asta nu inseamna ca medicul e bolnav, ci altruist. Eh, poate ca si sa fii altruist e intr-un fel o boala.

    Iar daca oamenii s-ar ichina la varcolaci si ar incerca sa ii faca si pe altii sa se inchine la ei, ai fi perfect justificata sa trimiti sms-uri si e-mailuri sa anunti si sa convingi lumea...

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Messa, aluzia de bun simt sugerata indirect chiar de TLP prin asocierea dintre medic si boala pe de o parte, cu ateul si religia pe de alta parte, a fost pentru a evita sa accentuez ceea ce este evindent- si anume, faptul ca medicul nu neaga existenta bolii, ci o percepe ca pe un pericol. La fel si persoanele straight preocupate de homosexualitate, crestinii preocupati de satana.. ei nu neaga existenta acestora, ci, situandu-le intr-un mod subiectiv de cealalta parte a baricadei, lupta impotriva lor.(nu se pune problema unei comparatii cu ateul, care neaga existenta lui Dumnezeu).

    Eu oricum, ii dau dreptate lui TLP. Asa este pentru el religia- ca boala pentru medic(si tamaia pentru drac, as adauga). Eu n-am spus insa altceva. Si asa paradoxul(ateul preocupat de Dumnezeu) are dimensiune elucidanta, nu lasa loc de erori in interpretare. Dar am subliniat masca de ateu, dintr-un motiv sau altul, pesemne convenabila.

    RăspundețiȘtergere
  13. Va rog opriti-va un pic ! Vreau sa-mi cer iertare ! M-ati ametit complet (si asa eram complet confuz). As completa si eu , cautandu-mi parerea , dar e complet aiurea ... ca de obicei . Mi-am pierdut chiar si entuziasmul ... aha ! Da , si eu sunt PENTRU nu ! Va multumesc , acum revin :
    Va rog frumos sa ma iertati , pentru tot ce eu gresesc --- odat', acum , alt'dat' ---oriunde !
    Nu vreau DAR fac , mai bine TAC !

    RăspundețiȘtergere
  14. DoarATAT, m-ai ametit si pe mine. Complet:)

    RăspundețiȘtergere
  15. E o problema de definitie. Ateu = cineva care nu crede in existenta unui Dumnezeu personal sau intr-unul impersonal. Teist = cineva care crede intr-un Dumnezeu personal. Deist = cineva care crede intr-un Dumnezeu (cel putin) impersonal (de ex, "cauza prima a tuturor lucrurilor"). In concluzie, cineva se defineste ca fiind ateu, doar prin discutii relative la conceptul de Dumnezeu. Asa ca nu e nimic curios ca un ateu sa vorbeasca despre Dumnezeu. Daca nu ar face-o, cum ai putea sa stii ca e ateu?!

    Eu sunt agnostic (sceptic), fiindca nu am cum sa stiu daca exista sau nu o "fiinta suprema". Dar prin educatie si prin ratiune, nu cred ca exista. Nu e o chestie de "moda"; am destule argumente impotriva ideii unui Dumnezeu personal sau impersonal. Ateismul meu, intr-un fel, e tot o credinta; dar bazata pe fapte si argumente logice.

    RăspundețiȘtergere