luni, 13 octombrie 2008

Cuplul Moise&Cernea

Pe diferite bloguri, la televizor sau in presa scrisa, Remus Cernea, Emil Moise si rezulta(n)tele manipularii acestora isi fataie bannere si mesaje subliminale ce stau cuminti in spatele unor fraze pompoase importate.

"Stop indoctrinarii religioase in scoli!" Tradus, asta inseamna cam asa- ne-a ajuns cutitul la os, dom'le, nu mai putem! De ce ne bagati pe gat religia? Stai calm, asaza-te undeva, bea un pahar cu apa, ca am o veste- poti sa nu faci religia, daca doresti acest lucru, desi ca si obiect de studiu, face parte din trunchiul comun. Intrebarea e- care noi? Noi- elevii, noi- parintii, sau noi - Moise&Cernea?

Si...stai! Ca mai aveam ceva de zis... de ce ne transformati clasa in biserica? Icoanele sa stea in biserica. Off...iar am uitat ca nu sunt elev- de ce le transformati...?

Elevii stiu ca au avocat? Stiu ce cauza pledati? Stiu ca v-ati autodesemnat REPREZENTANTII lor? Voi stiti ca nu le reprezentati deloc interesele? Si...news flash(on topic)- cu o icoana nu se face biserica, asa cum cu o floare nu se face primavara si cum cu un neuron nu se poate gandi.

Daca dai click pe unul dintre acele bannere iti spun ce trebuie sa faci:

Mai intai citesti o scrisoare adresata ministrului Adomnitei, apoi semnezi.

Pasul 2- "Pentru motivări suplimentare(!) elevii pot citi materialul de aici, sau parinţii cel de aici."
Daca nu mi-ar veni greata, as rade cu pofta. Ce zice acest text "remuscian"? Aia va indoctrineaza religios, veniti la noi sa va indoctrinam anti-religios. Nu...aici nu se mai pune problema ca elevii sa gandeasca pentru ei, sa stabileasca daca e vorba sau nu de indoctrinare, daca le dauneaza in vreun fel, aici tre sa ii lumineze cel ce are, da' numai in capul lui, un neuron in plus fata de oricare dintre noi, elevi sau parinti. Nu sunteti suficient de motivati? Nu v-am convins? Stati ca va mai zicem! Nu-i asa ca avem dreptate? Noi ne gandim la voi. Aaa...ne gandim la voi sau gandim pentru voi? Stai ca nu mai stiu...

Ce-i prostia asta cu introducerea unei istorii a religiilor in schimbul religiei pe motiv ca elevul ar trebui sa-si faca o parere despre fiecare religie si sa fie capabil sa-si aleaga una? Empiric vorbind, visezi; sau iti place sa te auzi vorbind. Cati elevi isi aleg religia? Ei adopta religia familiei lor. Cati copii cunoasteti care sunt de alta religie fata de familia lor? Or fi 100 de cazuri in Romania?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu